Därför får vi hoppas att det går åt skogen i Köpenhamn

IGÅR HÖLLS EN debatt på Uppsala stadsbibliotek om klimatmötet. Docenten i statskunskap Christer Karlsson menade att det värsta som kunde hända vore om det togs ett urvattnat dokument i Köpenhamn. Och Patrick Kratt från SIDA hoppades också på ett sammanbrott för förhandlingarna hellre än en kompromiss. Han trodde det var viktigt att människor runt om i världen fick se att de politiska ledarna inte tar sitt ansvar. Han menade att det är nödvändigt att misslyckandet syns klart och tydligt så att det ska kunna bli verkliga resultat lite längre fram.

Det är nog så. Det vi minst av allt behöver nu är kollektiva sövande formuleringar från makthavare som håller varann om ryggen för att inte behöva redovisa sin egen ängsliga brist på visioner och handlingskraft. Än så länge är en sådan passivitet tyvärr mer eller mindre normen för de flesta politiker i den här frågan. Och det speglar i sin tur att de inte heller förväntar sig att majoriteten av medborgarna i de länder de styr har förmågan att ta itu med vår gemensamma framtid.

Vi får hoppas att de har fel.

2 reaktioner på ”Därför får vi hoppas att det går åt skogen i Köpenhamn

  1. det enda jag kan säga är att du är en bra författare och att det var intresant att läsa dina böcker.. nu har jag inte läst alla men ska försöka att få tag på dom… och desutom så är du en bra människa mvh emma stankiewich

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s