Applåder till ”Maktens mörka korridorer”

maktensomslag11

ALLT FÄRRE BÖCKER RECENSERAS på tidningarnas kultursidor. Varannan bok som kommer ut i Sverige får helt enkelt inga recensioner alls i pressen. Mot den bakgrunden får de flesta författare som kommit ut med något nytt ställa in sig på att vänta lite oroligt på att resultatet av deras slit över huvud taget ska bli uppmärksammat – och glädja sig åt när det sker.

Jag brukar bli recenserad, om än inte alls i den omfattningen som skedde med min första bok, ”Mörkläggning – statsmakten och Palmemordet” som kom ut på det sena 90-talet. Och det kan ta lite tid innan omdömena kommer. Det första har i alla fall dykt upp nu. Det är BTJ, tidigare Bibliotekstjänst, som kommit med sin recension. BTJ servar krävande kunder som bibliotek, universitet, företag och organisationer med omdömen om nyutkommen litteratur. Omdömena är ganska korta och definitivt mer inriktade på att vara sakliga än på att skribenten ska roa eller briljera.

BTJ:s lektör Magnus Nilsson inleder sin recension med att beskriva min bakgrund som fackboksförfattare och går sedan över till att diskutera de politiska och moraliska aspekterna av storyn i den nya boken. Han kallar den för en ”historia om kampen mellan ont och gott” och avslutar med omdömet: ”Som kriminalroman är Maktens mörka korridorer tämligen vällyckad. Intrigen är fängslande och engagerande, karaktärerna fascinerande (och åtminstone delvis originella) och Walls språkbehandling är bättre än den man vanligen möter i svensk kriminallitteratur.”

Det får väl beskrivas som en sorts behärskade men uppriktiga applåder. Och det var rätt efterlängtat efter mitt långa slit med boken. Vi får se om andra recensenter håller med.

6 reaktioner på ”Applåder till ”Maktens mörka korridorer”

  1. Grattis Gunnar ! Jag som inte läser så mycket böcker, jag ska i alla fall läsa hela denna bok.
    mvh Stanley Fogel

  2. Grattis Gunnar, det ska bli kul att läsa en krimunalroman som du har skrivit. Känner du till om boken finns att köpa i e-boksformat? Har inte kunnat hitta det någonstans.

  3. Vart är alla??? vad har hänt med den aktiva debatten och alla kvalificerade spekulationer på bloggen??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.