Hur hade Sverige sett ut i dag om inte Palme blivit mördad?


Dogge Doggelito och Jörgen Gustafsson talar med mig om Palmeutredningen i ett avsnitt av podden OAndraSidan.

Vad hade varit annorlunda – hur hade Sverige (och världen) sett ut i dag om inte Palme blivit mördad? Hade det varit någon skillnad? Det var en av frågorna som kom upp till diskussion när jag var inbjuden att prata om Palmeutredningen på podden OAndraSidan.

Podden drivs av artisten Dogge Doggelito (eller Douglas León som han egentligen heter) och Jörgen Gustafsson som presenterar sig som medium och är känd från TV-program som Förnimmelse av mord.

Långt blev det, över 80 minuter. Publicerades i dag, fredag 14 juli.

Lyssna gärna också på samma podds avsnitt 1 om Palmemordet där Lars Borgnäs är gäst.

Och absolut värt att lyssna på hörvärt är Dogges sommarprat om sitt liv, om uppväxten i förorten, om musiken och om kärlek och saknad. Sändes 27 juni i sommar i P1.

Annonser

2 reaktioner på ”Hur hade Sverige sett ut i dag om inte Palme blivit mördad?

  1. Hej Gunnar. Tack för podd-tipset, som vanligt mycket intressant att få ta del av dina tankar och kunskaper.
    En sak undrar jag dock lite över: hur kan du vara så säker på att Lisbeth är ärligt övertygad om Petterssons skuld samtidigt som du verkar tro att hon inte berättat allt hon vet? Jag förstår att du inte gillar att vara allt för kategorisk, vilket jag uppskattar, men är du inte lite väl ”snäll”mot Lisbeth? Hur skulle hon kunna vara ärligt övertygad om Petterssons skuld ifall hon exempelvis mött mördaren och kanske t.o.m samtalat/promenerat med honom? Jag har läst någonstans att Anders Helin vid ett tillfälle ska uttryckt sig minst sagt kritisk mot LIsbeth. Har du några tankar kring det?

    1. Hej och tack för kommentar! Jag tror att Lisbeth Palme är övertygad om att hon såg Pettersson på mordplatsen och att hon dragit den i sammanhanget begripliga slutsatsen att han var inblandad i mordet. Men hon har aldrig sagt att hon sett honom skjuta. Mer om detta kommer i min nästa bok ”Huvudet på en påle”, utgivningsdag 17 augusti. Jag sparar ytterligare diskussion om detta tills den kommit ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s