Nu är Mörkläggning ute i handeln

Nu finns nya upplagan av Mörkläggning ute i handeln.

JA, DET BLEV LITE FÖRSENINGAR innan den nya upplagan av min bok Mörkläggning kom ut.

Själv fick jag mina egna exemplar först i fredags. Ny är den inne hos distributören. Och i kväll ser jag att Bokus annonserar för boken som inkommen.

Den är därmed tillgänglig för den fysiska bokhandeln också. Finns det inga exemplar inne i din bokhandel så går den att beställa.

Och som jag skrivit förut: jag signerar inte fysiska exemplar i dessa coronatider. Men jag gör gärna digitala signeringar.

Så här går det till:

 • Du mailar till: gunnar@gunnarwall.se
 • Märk mailet med Digital signering av Mörkläggning.
 • Berätta vem det är som ska ha boken, du själv eller någon som ska få den i present. (Typ ”Nisse”, ”Peter Johansson” eller ”moster Sofia”.)
 • Skriv om du har några särskilda önskemål om vad hälsningen ska innehålla.

That’s it. Om jag inte har några frågor så skickar jag tillbaka en liten mobilfilm i mp4-format, antingen som bilaga i mailet eller med länk till en digital tjänst där du kan tanka ner den.

Det här kostar förstås inget, precis som en fysisk signering inte gör det. Boken köper du själv.

9 reaktioner på ”Nu är Mörkläggning ute i handeln

 1. Tidningen eFolket – som ju skrivit mycket om Palmeutredningen – har publicerat en recension av nya upplagan av Mörkläggning. Där heter det bland annat:

  Gunnar Wall redovisar fakta. På grundval av fakta skapar han sammanhang. Också hans hypotetiska resonemang, när de förekommer, är förankrade i fakta; och därför alltid intressanta och meningsfulla.

  Wall är en grävande samtidshistoriker med en betryggande källkritisk hållning. Men han är samtidigt också den engagerade medborgaren och demokraten som envist vägrar acceptera att omständigheterna kring mordet på Sveriges statsminister tillåts begravas under desinformation och undanhållande av relevanta fakta. Han söker sanningen om mordet, och han gör det därför att han menar att ett uppdagande av sanningen är av fundamental betydelse för den svenska demokratin.

  Mörkläggning är en bok som bör läsas av alla dem som liksom Wall anser att öppenhet och demokrati alltid måste värnas.

  1. Bra recension. Allt står i motsatsställning till TP’s introverta spekulationer, där finns inte ett uns av källkritik.

   Min enda kritik mot Walls nytutgåva som jag nu anskaffat (jag har även originalet, Utgåva 1, köpt på andrahandsmarknaden) är denna. Den gula ”lappen” på baksidan om GULDSPADEN. Med tanke på senaste årens utveckling på guldspade-området vill jag hävda att det numera inte är någon merit. Spaden har degraderats till att ha mer karaktären av en amerikansk köpe-examen.

   Liknande exempel:

   ”Betygsakuten är inget läroverk som har rätt att utfärda giltiga betyg eller examina.
   Våra produkter är endast till för privat bruk och har hög underhållningsfaktor.
   Ett betyg är inte giltigt om det inte undertecknats av rektor, klassföreståndare eller annan behörig.
   Betygsaktens (sic !) betyg är inte undertecknade eller signerade och kan därför inte defineras (sic !) som betyg.
   Ett betyg kan endast defineras (sic !) som ett betyg om dess äkthet styrkes med behörig signering.
   Betygsakutens osignerade produkter ska därför endast betraktas som ren underhållning, trots att vi fortsättningsvis kommer använda benämningar som betyg, examina och liknande.”

   http://betygsakuten.se/skl.htm

   Guldspaden har tyvärr, efter Walls utgåva 1, degraderat sig själva till denna pinsamma nivå.

   Ren underhållning…

 2. Kan bara instämma i lovorden. Detta är den viktigaste boken att börja med om man vill förstå turerna kring Palmemordet. Finns ingen annan bok som ger samma insikter i det politiska spelet som pågick under denna tid. Ett enormt arbete ligger bakom detta verk. Kan bara än en gång säga tack och bock till Gunnar som gett oss denna oumbärliga källa till information.

 3. Fick mitt ex igår. Helgen räddad 🙂
  Hann läsa förordet och det är bara att instämma i det som skrivs. Jag gillar verkligen Gunnars sätt att skriva. Man får bilda sig en egen uppfattning och slipper att bli skriven på näsan. Det är få författare som lyckas med det konststycket numera. Om man som jag endast är intresserad av fakta är boken en guldgruva.

 4. Med nöje har jag läst allt Gunnar givit ut. I Palmemordet finns inget mer att hämta… Nu har jag en önskan, som är att Hr Wall skriver vidare om kalla kriget

  1. Tack för de vänliga orden. Och som jag nämnt i annat sammanhang så planerar jag en bok om kalla kriget. Men först en bok till om Palmeutredningen. Det finns mer att hämta i ämnet, det vågar jag nog försäkra. Och det blir ett och annat om kalla kriget i den boken också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.