Praktiska frågor och svar

IBLAND UPPSTÅR FRÅGOR kring hur bloggen fungerar tekniskt. Jag brukar hantera det genom att svara direkt i kommentarsfältet när problem uppstår.

Men vissa problem är återkommande och jag inser därför – sent omsider, kan det tyckas – att det är lika bra att jag också lägger in information som kan hittas under den här rubriken. Kom gärna med förslag på frågor jag borde besvara – antingen genom kommentarer till just den här sidan eller genom att maila mig direkt. Mailadressen är: gunnar@gunnarwall.se

*

Hur ska jag göra när det inte går att kommentera en annan kommentar?

Problemet uppstår när det helt enkelt inte finns någon svarslänk under vissa kommentarer.

Det har att göra med hur den version av WordPress som jag använder fungerar. Det går visserligen att komma med hur många kommentarer som helst på mina inlägg, men det finns en gräns på tio nivåer när det gäller kommentarer på kommentarer på kommentarer.

Det hänger i sin tur samman med den grafiska utformningen: bredden på texten blir smalare och smalare för varje kommentar på kommentar. Särskilt den som ska läsa på en mobilskärm får problem när spaltbredden krymper.

Jag kan visserligen som administratör köra över den regeln och tvinga in en elfte kommentar osv, men det skulle bli mer och mer svårläsligt och innebära ständigt extraarbete för mig. Gör i stället så här när problemet uppstår: lägg in din kommentar direkt under det inlägg (från mig eller från någon inbjuden skribent) som startat diskussionen.

Då öppnar du en ny kommentarstråd som klarar tio nivåer med din som start.

Inled sedan texten med att ange vad din kommentar är skriven som ett svar på – till exempel att den är ett svar på Jörgen G:s kommentar från den 27 januari 2021 kl 00:31.

Eller ännu hellre: ange länken till kommentaren. Den är i det fall som jag nyss tagit som exempel:

https://gunnarwall.wordpress.com/2021/01/13/nya-dokumentaren-om-stig-engstrom-sevard-men-vacker-flera-invandningar/#comment-23352

Du kan själv hitta länken genom att högerklicka på datumraden i kommentaren du vill svara på (eller sätta fingret på mobilskärmen) och kopiera länkadressen.

Jag beklagar att bloggen inte fungerar optimalt i det här avseendet och jag får se om jag kan göra något åt det inom en inte alltför avlägsen framtid. Men jag har också annat som tar min tid.